speciality-background dots image dots image

כירורגיה אנדווסקולרית

כירורגיה אנדווסקולרית מציעה פתרונות זעיר-פולשניים לבעיות בכלי דם, עם יתרונות של החלמה מהירה וסיכונים מופחתים לעומת ניתוחים פתוחים.

רופאים מומלצים שמבצעים את הפרוצדורות

מחפשים משהו יותר ספציפי? חפשו תור לפי בעיה רפואית רופא מומלץ או התמחות

טיפולים נוספים

כירורגיה_אנדווסקולריתהיצרות_עורק_התרדמהניתוחי_ורידיםניתוחי_ורידים_ברגלייםניתוחי_כלי_דםניתוחי_קרוטיסניתוחים_תחת_שיקוףצינטור_כלי_דם_בצווארצינתורי_כלי_דםמחלות_וסקולריותורידים_עמוקים_ושיטחייםעורקי_צווארטיפול_בעורקיםמחלות_כלי_דםמחלות_כלי_דם_פריפרייםמחלות_לב_ומחלות_כלי_הדםאאורטה_עורקי_רגלייםהעלמת_ורידים_ונימיםהעלמת_כלי_דםורידיםורידים_בולטיםטיפול_בורידים_הטרשהטיפול_בנימיםטיפול_נימים_ברדיוטיפול_בנימים_(קופרוז)_בפניםנגעים_וסקולריםנימים_וורידיםעורקי_הבטן_והרגלייםעורקי_רגלייםשיטות_להעלמת_ורידיםאאורטה_בטניתכלי_דם

הגדרת כירורגיה אנדווסקולרית

כירורגיה אנדווסקולרית היא טכניקה מתקדמת לטיפול בבעיות בכלי דם באמצעות הליכים זעיר-פולשניים. במקום ניתוחים פתוחים גדולים, משתמשים בצנתרים וכלים מיוחדים המוחדרים דרך חתכים קטנים, בדרך כלל בעורקי המפשעה.

תסמינים ומצבים מטופלים

כירורגיה אנדווסקולרית משמשת לטיפול במגוון בעיות בכלי דם, כולל מפרצות אאורטה, היצרויות בעורקי הרגליים, קרישי דם בוורידים עמוקים, ובעיות בכלי דם של המוח. תסמינים שעשויים להצביע על צורך בטיפול כוללים כאבים ברגליים בהליכה, כאבי בטן או גב חזקים, או סימנים של שבץ מוחי.

שיטות אבחון

האבחון מתבצע באמצעות בדיקות הדמיה מתקדמות כגון CT אנגיוגרפיה, MRA, או אולטרסאונד דופלר. לעיתים נדרשת גם אנגיוגרפיה פולשנית לאבחון מדויק יותר ולתכנון הטיפול.

אפשרויות טיפול

הטיפולים האנדווסקולריים כוללים אנגיופלסטיה (הרחבת כלי דם צרים באמצעות בלון), השתלת סטנטים (תומכנים) לשמירה על פתיחות כלי הדם, אמבוליזציה (חסימה מכוונת של כלי דם), והשתלת שתלים מיוחדים לטיפול במפרצות. הבחירה בטיפול תלויה במצב הספציפי של המטופל.

הכנה לפרוצדורה

ההכנה כוללת בדיקות דם, הערכה רפואית כללית, והפסקת נטילת תרופות מסוימות. יש להימנע מאכילה ושתייה מספר שעות לפני ההליך. הרופא יסביר את הפרוצדורה בפירוט ויענה על כל השאלות.

פרטי הפרוצדורה

ההליך מתבצע בחדר צנתורים מיוחד, תחת הרדמה מקומית או כללית קלה. הרופא מחדיר צנתר דרך חתך קטן, בדרך כלל במפשעה, ומנווט אותו לאזור הטיפול בהנחיית שיקוף רנטגן. הטיפול הספציפי (כמו הרחבת כלי דם או השתלת סטנט) מתבצע דרך הצנתר. ההליך יכול להימשך בין שעה לכמה שעות, תלוי במורכבותו.

סיכונים

למרות שכירורגיה אנדווסקולרית נחשבת בטוחה יחסית, ישנם סיכונים כמו דימום, זיהום, תגובה אלרגית לחומר ניגוד, היווצרות קרישי דם, או פגיעה בכלי דם. במקרים נדירים, ייתכנו סיבוכים חמורים יותר כמו שבץ מוחי או התקף לב. חשוב לדון בכל הסיכונים עם הרופא המטפל.

טיפול לאחר הפרוצדורה

לאחר ההליך, המטופל נשאר תחת השגחה למספר שעות או ימים, תלוי במורכבות הטיפול. ההחלמה מהירה יחסית לניתוח פתוח, ורוב המטופלים יכולים לחזור לפעילות רגילה תוך ימים ספורים. יש צורך במעקב קבוע, כולל בדיקות הדמיה תקופתיות, כדי לוודא את הצלחת הטיפול לאורך זמן. חשוב להקפיד על אורח חיים בריא ולקחת את התרופות שנרשמו, כמו תרופות לדילול דם.

*מידע זה הוא כללי ואין להסתמך עליו כייעוץ רפואי.